+373 69 116 589 +373 (22) 27 06 75 ovisus@ovisus.md

Tratamentul bolilor de ochi la copii

La Centrul de chirurgie oftalmologică OVISUS funcționează unicul calculator în Republica Moldova de corectare a vederii copiilor, care permite acordarea ajutorului copiilor nou-născuţi şi celor de vârste mai mari.
Spre deosebire de adulți, sistemul vizual al copilului se află în dezvoltare continuă. De aceea, tratamentul bolilor de ochi la copii este unul complex și este selectat pentru fiecare pacient mic individual, ținând seama de particularitățile ochilor.
Multe maladii oftalmice pot să apară, de exemplu, la o reacție alergică, la contactul cu ochiul a unui agent infecțios și din alte motive. La copil poate apărea inflamația uneia sau a mai multor membrane oculare, conjunctivita, uveita sau cheratita.
Leziuni, arsuri, corpuri străine în ochi se pot întâlni la copii nu mai rar decât la părinții lor. În astfel de cazuri, este important de a oferi rapid și competent primul ajutor.
Anume în copilărie, în special în rândul elevilor, se încep deseori probleme cu ochii – miopie și astigmatism. În cazul în care boala s-a instalat deja, este important de a alege ochelarii potriviţi – ochelarii nepotriviţi pot provoca dureri de cap cronice și pot reduce performanțele școlare.
În caz de miopie progresivă, se recomandată intervenţia chirurgicală – scleroplastia, care permite oprirea creșterii anormale a globului ocular.
O altă boală de ochi care de multe ori se dezvoltă la varsta de 2–3 ani este strabismul. Tratamentul de strabism este de dorit să fie început cât mai curând posibil, deoarece maladia nu trece de la sine. În medie, este nevoie de 2-3 ani de tratament, cu o monitorizare constantă.
Sugarii și copiii mici pot suferi de boli congenitale. Una dintre ele este dacriocistita nou-născuţilor – inflamaţia sacului lacrimal din cauza ocluziei canalului nazolacrimal cu elemente de ţesut fetal. Totodată, la sugarul de 8-10 zile se înroşeşte colțul interior al ochiului şi apar eliminări purulente.

 

[adrotate banner=”1″]

No Comments

Post a Comment