+373 69 116 589 +373 (22) 27 06 75 ovisus@ovisus.md

Centrul de chirurgie oftalmologica «Ovisus»

Deseori ochii sunt comparați cu o „fereastră spre univers”. Până la 80% din informațiile despre lumea înconjurătoare noi le primim prin intermediul vederii. Este clar, că orice patologie a vederii, pe lângă alte incomodități în activitățile zilnice, nu ne permite să trăim o viață deplină, să ne folosim și să ne bucurăm de potențialul fizic și intelectual bogat, cu care suntem dotați.

Centrul de chirurgie oftalmologica «Ovisus», fondat în anul 1999, activează cu succes în domeniul serviciilor medicale a Republicii Moldova, tratând diverse maladii legate de dereglarea vederii.
Anual Centrul de chirurgie oftalmologica „Ovisus” este vizitat de circa 10 mii pacienți, dintre care la peste 900 sunt efectuate interventii chirurgicale. Fiecare dintre ei a obținut o îmbunătățire reală, însemnată a vederii.

O caracteristică a Centrului medical este profesionalismul si calificarea personalului. Tratamentul are loc conform celor mai noi metode aplicate in oftalmologie si cu echipamente performante elaborate de producătorii cu renume mondial «Alcon», «Zeiss»,«Leica»,«Topcon», etc.

Fiecare pacient simte permanent o atitudine binevoitoare, sinceră și plină de grijă față de el. În clinică sunt create condiții optime pentru tratament și internare în regim staționar.
Datorită rezultatelor eficiente Centrul „Ovisus” a castigat pe drept o reputatie buna si increderea in randul pacienților precum si respectul din partea colegilor. Aici se realizează tot spectrul de tratament oftalmologic: de la simpla corecție a vederii până la operații unice pe partea posterioară a globului ocular, implantarea irisului artificial, inclusiv: a lentilelor oculare artificiale „TORIC”, ce corecteaza astigmatismul și “RESTOR”, datorită cărora putem evita purtarea ochelarilor și a lentilelor de contact.

Tehnica Laser de o performanţă înaltă prezentă în Centrul de chirurgie oftalmologica „Ovisus” permite (evitarea un şir de operaţii instrumentale şi tratarea anumitor stări patologice ale retinei şi o serie de intervenţii optico-reconstructive al segmentului anterior al globului ocular.

Marea descoperire din ultimul timp- tratamentul Laser reprezintă un început promiţător. Ischemia retiniană,microanevrizmele, vasele recent formate retiniene la bolnavul care se prezintă regulat, la controlul oftalmoscopic, se cauterizează cu Laser, prevenind astfel hemoragiile, formarea focarelor degenerative şi scăderea acuităţii vizuale.

O categorie aparte de pacienți sunt copiii. Orice modificari ale vederii la copii nu in ultimul rand periclitează cunoașterea lumii inconjurătoare, și influenteaza dezvoltarea armoniasa a personalității. Pericolul apariției patologiei crește vertiginos odată cu computerizarea globală și așa-numita „telemanie”, din cauza cărora suferă, în primul rând, organismul nedezvoltat încă al copilului.

În Centrul de chirurgie oftalmologica «Ovisus» se efectuează controlul profilactic calificat al copiilor de la naștere până la vârsta de 16 ani, care se recomandă să fie repetat o dată la 6 luni.

În clinică au fost elaborate și implementate cu succes metodici speciale de prevenire și terapie a patologiilor oftalmologice la copii și adolescenți, așa ca electro-, foto- și lasero-stimularea ochiului, autotrainingul computerizat.

La fel, sunt privilegiate și persoanele in vârstă. Pentru pensionari și invalizi sunt prevăzute tarife cu reduceri pentru tratamentul tuturor tipurilor de patologii.
În Centrul de chirurgie oftalmologica «Ovisus» puteți găsi o gama larga de rame, lentile, ochelari și accesorii de la cei mai vestiți producători.

Medicii-oftalmologi cu experiență vă vor consulta pe loc și vă vor diagnostica vederea, consultanții vă vor ajuta să vă alegeți rama optimă, iar meșterii calificați vor pregăti repede și calitativ ochelarii doriți. Toate acestea, în caz de necesitate, pot fi efectuate la o singură vizită în Centrul nostru.
Dacă simțiți cel mai mic disconfort în timpul citirii, dacă ochii obosesc în cursul zilei sau apar alte probleme de vedere, adresați-vă imediat medicului-oftalmolog din Centrul de chirurgie oftalmologica „Ovisus”.

[adrotate banner=”3″]