
DEVII ASA CUM ITI DORESTI TU!
In centru medical «Ovisus» lucreaza departamentul de Chirurgie plastica:
• Blefaroplastia;
• Rinoplastia (Rinocorectia);
• Otoplastie (Remodelare urechi);
• Lifting facial.
Pe masura ce imbatranim, pielea isi pierde elasticitatea si in acelasi timp forta musculara. Aceste procese se petrec si la nivelul pleoapelor si favorizeaza reliefarea pachetelor adipoase atat la nivelul pleoapei superioare cat si inferioare, contribuind astfel la aspectul de imbatranire, uneori prematura, a pielii.
Din punct de vedere strict medical se poate ajunge pana la diminuarea campului visual, datorita imposibilitatii de deschidere completa a ochilor.
‣ Blefaroplastia – este operatia care corecteaza aspectul de ochi “cazuti” prin indepartarea excesului de piele si tesut adipos din zona respectiva.
Poţi să apelezi la blefaroplastie pentru:
• pleoapele căzute (atât superioare, cât şi inferioare);
• pungi sub ochi/ cearcăne;
• îndepărtarea ţesuturilor adipoase (la persoanele tinere);
• tonus tegumentar redus (la persoanele în vârstă);
• indepărtarea excesului de piele;
• ridicarea sprâncenelor căzute.
Esenţial despre blefaroplastie
Dacă te-ai hotărât să recurgi la această intervenţie, primul pas pe care trebuie să-l faci este să te programezi pentru un consult la un chirurg plastician pentru a discuta opţiunile tale şi a afla toate detaliile necesare despre operaţie. De asemenea, trebuie să ştii câteva lucruri esenţiale despre acest tip de intervenţie înainte de a lua decizia finală:
• Nu afectează vederea;
• Recuperarea durează între 5 şi 7 zile;
• Căderea pleoapelor poate să apăra la orice vârstă;
• Ai nevoie de blefaroplastie când observi modificări ale zonei din jurul ochilor;
• Ridurile din colţul extern al ochiului (laba de gâscă) nu se corectează prin blefaroplastie, ci cu ajutorul injecţiilor cu toxină botulinică;
• Aceste intervenţii necesită administrarea unui anestezic;
• Corectarea pleoapei superioare se poate realiza în 20-30 de minute;
• Poţi să pleci acasă a doua zi după operaţie;
• După operaţie veţi simţi o uşoară senzaţie de usturime şi disconfort.
‣ Rinoplastia (Rinocorectia)
Rinocorectia este interventia chirurgicala de modificare a aspectului estetic al nasului. In functie de forma initiala a acestuia, de prezenta sau nu a cocoasei, de lungimea nasului, de forma lobulului nazal, etc, trebuie facute modificari pe scheletul osos si/sau pe cel cartilaginos.
Interventia chirurgicala se face de preferat cu anestezie generala, atat pentru confortul pacientului, cat si al chirurgului, si in functie de complexitatea modificarilor necesare, se foloseste metoda”deschisa” sau „inchisa”. Prin metoda deschisa se ridica tegumentul de pe scheletul osteocartilaginos si se modeleaza „la vedere” nasul. Metoda inchisa este cea mai frecventa fiind metoda standard in chirurgia remodelarii nazale.
Postoperator se produce inevitabil o tumefiere a nasului si a zonelor adiacente, insotite si de echimoze (vanatai) suborbitare uneori, mai ales atunci cand a fost nevoie si de fracturarea oaselor nazale. O saptamana in postoperator va trebui purtata pe nas o atela metalica cu rolul de a fixa in noua pozitie oasele fracturate.
‣ Otoplastie (Remodelare urechi)
Otoplastia (corectia urechilor decolate) este procedeul chirurgical prin care urechile mari, proeminente sunt apropiate de cap cu restaurarea pliului central al urechii. Urechile decolate sunt cel mai frecvent congenitale, mult mai rar putand aparea posttraumatic; sunt frecvent bilaterale, putand exista si cazuri in care este afectata o singura ureche.
‣ Lifting facial (Face Lift)
Procedura face-lift reprezintă una din cele mai eficiente terapii de împrospătare şi întinerire a feţei. S-au dezvoltat o multitudine de tehnici care permit intinderea pielii feţei şi gâtului, oferă fermitate pielii şi musculaturii şi, nu în ultimul rand, înlătură excesul de piele.
Scopul este de a ajuta pacientul să aiba o formă a feţei armonioasă şi întinerită cu un minim de efort. Această intervenţie se poate efectua singură sau în combinaţie cu alte proceduri, cum ar fi liftingul de sprânceană sau modelarea pleoapelor.
Candidatul ideal pentru procedura de face-lift este persoana care prezintă semne vizibile de îmbătrânire, atârnarea pielii în zona feţei, cu o structură osoasă sănătoasă şi cu o oarecare elasticitate a pielii. Majoritatea pacienţilor au vârste cuprinse între 40 şi 70 de ani, însă şi peste această vârstă se efectuează operaţii reuşite.
Operaţia de face-lift se poate realiza o dată în viaţă sau se poate repeta la un interval de 10- 15 ani, în funcţie de preferinţele fiecăruia.
După operaţia de lifting față majoritatea pacienţilor se întorc la lucru după aproximativ 7-10 zile de la operaţie. Deşi procesul de îmbătrânire nu se poate stopa printr-o operaţie, înfăţişarea dumneavoastră va fi reîmprospătată şi mult întinerită.
Mai multe detalii despre intervenţie şi recomandări postoperatorii veţi primi la consultaţie.
‣ Marire buze (augmentarea buzelor)
Marirea buzelor este procedeul chirurgical in care, prin injectarea adiferite produse, se obtine augmentarea volumului buzelor. Procedeul imbunatateste relatia proportionalal cu nasul precum si cu celelalte structuri faciale, obtinanadu-se o gura senzuala cu buze pline, si un zambet atragator. Acesta este motivul pentru care din ce in ce mai multe femei apeleaza la aceasta metoda foarte populara.
Marirea buzelor se poate realiza prin injectarea la nivelul buzelor de filere (substante care umplu), resorbabile (temporare), sau filere neresorbabile (permanente). De asemenea marirea buzelor se poate realiza si prin procedeul numit microlipofiling care consta in recoltarea de grasime proprie si injectarea ei la nivelul buzelor. O alta varianta de marire a buzelor este cea chirurgicala prin excizie si sutura la nivelul liniei de insertie dintre rosul buzei si pielea normala.
Cicatricea este foarte putin vizibila la acest nivel conferind un aspect aparte de buze senzuale, bine delimitate. Aceasta tehnica poate fi asociata cu injectarea de acid hialuronic, obtinandu-se marirea suprafetei dar si a volumului buzelor.
‣ Ce este Radiesse?
Radiesse se prezintă sub formă de gel cu conţinut de particule de hidroxiapatit de calciu (CaHa), indicat pentru corectarea deficienţelor faciale. CaHA este o parte componentă naturală a ţesutului uman (dinţilor şi unghiilor). Principalul beneficiu este efectul imediat vizibil. Pe de altă parte, în curs de 1-2 ani, este complet eliminat din organism pe cale naturală.
Se utilizează îndeosebi la intervenţii de lifting facial, pentru restaurarea volumului pomeţilor, reducerea şanţurilor nazolabiale profunde, corectarea colţurilor lăsate ale gurii, conturul maxilarului şi formei nasului şi pentru mărirea bărbie mici sau retrase.
Utilizare:
• Restaurarea volumului facial;
• Restaurarea volumului pomeţilor;
• Reducerea şanţurilor nazolabiale profunde;
• Corectarea colţurilor lăsate ale gurii;
• Corectarea conturului maxilarului;
• Corectarea formei nasului;
• Mărirea bărbiei mici sau retrase.
Efect:
• Temporar (1-2 ani).
Durata intervenţiei:
• Aproximativ 30 de minute.